Eroon varkaista – näin suojaat veneesi voroilta

Suomessa raportoidaan vuosittain lukuisia veneisiin tai veneiden osiin kohdistuvia varkaustapauksia ja suurta osaa näistä ei valitettavasti saada koskaan ratkottua, sillä varkaat osaavat nykyaikana olla hyvinkin huomaamattomia. Suuri osa varkauksista tapahtuu esimerkiksi kesämökeillä, joissa ne saatetaan pahimmassa tapauksessa huomata vasta seuraavana vuonna, kun mökille seuraavan kerran tullaan. Tällöin varkauden tarkka aika jää pimentoon, mikä vaikeuttaa entisestään rikoksen selvittämistä. Nykyaikana tavaraa myös kaupitellaan paljon netissä ja kauppoja voidaan hoitaa nopeasti ympäri Suomen, mikä tarkoittaa myös sitä, että usein siinä kohtaa kun veneen tai veneen osien omistaja huomaa vahingon tapahtuneen on jo auttamattomasti liian myöhäistä ja tavara on jo vaihtanut omistajaa.

Onko tältä mielipahalta sitten mahdollista suojautua mitenkään? Vaikka nykyaikana riski joutua venevarkaan uhriksi on kaikkien aikojen suurimmillaan, ei varkauksilta suojautuminen onneksi ole ollenkaan mahdottomuus. Tässä artikkelissa annamme pari vinkkiä siihen, kuinka sinäkin voit suojata veneesi ja veneen osasi varkaiden pitkiltä kynsiltä. Usko pois, sen ei edes tarvitse olla kallista eikä hankalaa! 

Suojaudu varkaudelta edullisesti – vinkit veneen suojaamiseen varkailta

Etenkin jos veneesi on säilössä kesämökillä tai muussa paikassa jossa et käy päivittäin, on riski veneeseen tai sen osiin kohdistuviin varkauksiin huomattavan kohonnut. Tällöin kannattaa investoida joko hälytysjärjestelmään tai vaihtoehtoisesti edullisempiin ratkaisuihin, kuten wifi-yhteydellä toimiviin turvakameroihin tai jopa tekokameroihin, jotka voivat olla tarpeeksi suuri pelotin pitämään varkaat loitolla. Muista laittaa maininta videovalvonnasta veneen säilytyspaikan läheisyyteen, jotta saat pelotettua varkaat pois heti kättelyssä. Myös esimerkiksi liiketunnistin on hyvä lisä tähän pakettiin, sillä konkreettinen valomerkki toimii hyvänä säikäyttäjänä heille, jotka ovat omine lupineen liikenteessä.