Maailman kalleimmat luksusjahdit

Harvalla meistä on varaa ostaa maailman kalleimpiin kuuluvia luksusjahteja, joiden upeus on vertaansa vailla, mutta aina tällaisesta jahdista saa kuitenkin haaveilla ja kukapa tietää, vaikka juuri sinä olisit vielä joskus se onnekas, joka seilaa kalliilla luksusjahdilla maailman meriä. Esittelemme seuraavaksi muutamia maailman kalleimmista luksusjahdeista.

Eclipse

Roman Abramovitsh tunnetaan venäläisenä oligarkkina sekä upean Eclipse-jahdin omistajana. Hänen veneensä on nimetty upeasti Eclipse-nimellä ja tällä näyttävällä jahdilla on mittaa 163,37 metrin verran. Kun Eclipse ostettiin vuonna 2010, oli se luokkansa suurin. Eclipsesta löytyy jopa laskeutumispaikat kahdelle helikopterille. Lisäksi aluksen viihdemaailmasta vastaavat niin oma disco, ravintola kuin elokuvateatterikin ja löytyypä alukselta myös oma kampaamo. Eclipsen arvoksi on arvioitu 793 miljoonaa euroa.

Azzam

Vieläpä Eclipseäkin pidempi alus Azzam on sheikki Khalifa bin Zayed al-Nahyanin omistuksessa. Sheikki on itse asiassa myös Arabiemiirikunnissa toimiva presidentti. Azzamilla pituutta on huikeat 179,83 metriä ja sen on rakentanut Lürssen Yachts. Alus on siis saksalaisvalmisteinen ja sen rakentaminen kesti huikeat 4 vuotta. Azzamin hinnaksi on arvioitu 497 miljoonaa euroa, mutta sheikille tämä on pikkuraha, sillä hänen nettovarallisuutensa on noin 14,3 miljardia euroa.

Saksalaisvalmisteinen Topaz

Myös Topaz on Lürssen Yachtsin saksalaisvalmisteinen komistus. Topazilla on pituutta huikeat 147 metriä ja se on rakennettu vuonna 2012. Tämän hulppean menopelin ostohinnan on arvioitu olevan 418 miljoonan euron verran. Topazissa on mukava viettää aikaa, sillä sieltä löytyy poreallas, elokuvateatteri sekä kuntosali. Myös tälle alukselle voi laskeutua helikopterilla, minkä lisäksi alukselta löytyy talleja apulaivojen käyttöön. Myös Topazin omistaja on kotoisin Arabiemiirikunnista ja toimii niiden varapääministerinä.

A

Lyhyesti ja ytimekkäästi nimetty A on jahti, josta ei tyylikkyyttä puutu! Jahdin omistaa Andrei Melnitshenko, venäläinen oligarkki. Arvioiden mukaan A:n arvo on 309 miljoonaa euroa. Jo se, että jahdilta löytyvät kylpyhanat ovat maksaneet 31 700 euron verran, kertoo siitä, että kyseessä on luksusluokan alus, puhumattakaan siitä, että aluksen porraskaiteista on jouduttu pulittamaan 47 600 euron verran. Yksi A:n erikoisuuksista on napista painamalla pyörivä sänky, jonka ansiosta sängystä on mahdollista nähdä sekä auringonnousu että -lasku täydellisesti!