Millaisia luksusjahteja ovat Serene, Radiant ja Dubai?

Rikkaat miljardöörit pitävät usein luksusluokan jahdeista ja saattavat jopa kilpailla keskenään siitä, kenen jahti on upein tai suurin. Esittelemme tässä artikkelissa kolme luksusluokan jahtia, Serenen, Radiantin ja Dubain, jotka kertovat omaa tarinaansa omistajiensa hulppeasta luksuselämästä, josta ei nimensä mukaisesti luksusta puutu.

Serene

Serenen omistaja on kotoisin Venäjältä ja hänen nimensä on Juri Scheffler. Serene ei ole mikään pikkujahti, sillä sen pituus on reilut 134 metriä. Serenen erottaa muista jahdeista sen turkoosin väriset neonvalot, jotka saavat Serenen hehkumaan yön pimeydessä. Serenestä löytyy katettua matkustustilaa kaikkiaan 48 000 neliön verran. Tilat muodostavat yhteensä 7 kantta ja sieltä löytyy esimerkiksi uima-altaita. Vuonna 2011 Scheffler maksoi Serenestä 262 miljoonaa euroa.

Radiant

Abdulla Al Futtaim on Radiant-aluksen ylpeä omistaja, joka on hankkinut suuren omaisuutensa autokaupoilla. Radiantin pituus on lähes 110 metriä, tarkemmin sanottuna 109,73 m. Radiantin omistaja on kotoisin Arabiemiirikunnista, kuten niin moni muukin luksusjahtien omistajista. Radiantin edellienn omistaja oli venäläinen Boris Berezovski.

Radiantin erikoisuus on se, että aluksesta löytyy aseita, joilla on mahdollista hyökkäystilanteessa puhkaista tärykalvot hyökkääjiltä. Radiantin puolustus ei ole pelkästään näiden aseiden varassa, vaan alus on varustettu myös vesitykeillä, joiden avulla olisi mahdollista pysäyttää hyökkäävä vene upottamalla se. Tämä onnistuisi jopa 100 m päästä. Radiantissa turvallisuusasioita ei ole jätetty pohtimatta, sillä kaiken edellä mainitun lisäksi siltä löytyy pakenemisen mahdollistava pikavene.

Radiant on oivallinen paikka rentoutumiseen, sillä aluksesta löytyy oma kuntosali sekä poreallas ja monta muuta rentoutumismahdollisuutta. Radiantilla voi kestitä kaikkiaan 20 vierasta ja sen arvoksi on arvioitu 254 miljoonaa euroa.

Dubai

Arabiemiirikuntien rikkaiden keskuudessa on selvästi nähtävillä viehätystä luksusjahteja kohtaan ja Dubai-alus onkin nimetty minkäs muun kuin Dubain mukaan. Tällä aluksella on pituutta hulppeat 162 metriä ja sen arvoksi on arvioitu 238 miljoonaa euroa. Sen omistaa Mohammed Rashid al-Maktoum, joka tunnetaan sekä sheikkinä että Dubain emiirinä. Dubaissa voidaan kestitä 115 vieraan vierasjoukkiota ja se tarjoaa hulppeat puitteet hauskanpidolle, löytyyhän aluksen seitsemältä kannelta niin squash-kenttä kuin uimahallikin. Dubailla on jopa oma sukellusvene, jollaista ei löydy edes monista muista luksusjahdeista.