Maailman kalleimmat luksusjahdit

Millainen on sinun unelmien veneesi? Moni suomalainen vastaa tähän kysymykseen suomalaisen kainosti: kyselyiden mukaan suurin osa suomalaisista haaveilee veneestä, joka ei ole liian pliisu muttei myöskään liian pröystäilevä. Sellainen keskivertovene on monen mielestä juuri sopiva omaan käyttöön ja sillä taittaakin kätevästi perheen matkat kotimaassa vaikka yönkin yli tai ihan pidemmänkin aikaa. Aivan kaikkialla maailmassa ei kuitenkaan ajatella niin kainosti kun tunnetusti minimalistisessa Skandinaviassa. Maailmasta löytyy nimittäin jos jonkinmoista venettä ja myös paljon jopa miljoonien eurojen luksusjahteja, jotka ovat etenkin julkkisten suosiossa.

Tällaisia ovat miljoonien eurojen arvoiset luksusjahdit

Millaista sitten on matkustaa tällaisella miljoonien eurojen arvoisella luksusveneellä? Ajatus tuntuu luonnollisesti monen suomalaisen mielestä varsin etäiseltä, sillä on vaikea edes kuvitella, miksi joku käyttäisi yhteen veneeseen enemmän rahaa, mitä keskivertosuomalainen edes tienaa koko elämänsä aikana. Luksusjahdit eivät maailmalla kuitenkaan ole yhtään harvinainen näky, vaan monessakin maassa ne ovat varsin suuressa suosiossa. 

Luksusjahdilla matkaaminen erottuu luonnollisesti tavallisesta veneestä melko suurestikin. Ehkäpä näkyvin ero ulospäin on tietenkin jahdin koko: miljoonien arvoiset paatit ovat yleensä melko ruhtinaallisen kokoisia. Ulospäin saattavat näkyä myös niiden kansilla olevat uima-altaat. Sisätilatkaan eivät tietenkään jätä ketään kylmäksi, vaan näihin valtaviin veneisiin mahtuu yhtä ja toista varustelua. Usein niistä löytyy oma baari, ruhtinaallisia makuuhuoneita ja taulutelevisioita joka huoneesta. Keittiön varustelutaso on parempi kuin monen kotona. Näiden veneiden sisustus näyttää siltä, kuin ne olisi repäisty sisustuslehdestä. Sinunkin on myönnettävä, että tällaisessa veneessä olisi siistiä ainakin käydä. Eikö vain?