Unelmoitko omasta veneestä? Näin säästät rahaa ikiomaan veneeseen

Moni suomalainen haaveilee omasta veneestä. Etenkin koronan aikana niin sanottu venebuumi on puhjennut aivan täysillä kukkaan ja jopa kokemattomat veneilijät ovat innostuneet kokeilemaan, kuinka veneily heiltä sujuu. Vaikka veneilyn voikin hoitaa suhteellisen pienellä budjetilla halutessaan, on oman veneen ostaminen aina suhteellisen suuri sijoitus. Se on suuri hankinta, mutta samalla myös sijoitus omaan hyvinvointiin ja harrastustoimintaan. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siihen, kuinka säästät helposti rahaa ensimmäiseen ihka omaan veneeseesi. Et uskokaan, kuinka helppoa se voikaan olla! Ja jos rahan säästäminen ei ollenkaan huvita ja haluat ostaa oman veneesi heti, muista että voit aina ottaa lainaa helposti ja nopeasti.

Näillä vinkeillä säästät helposti rahaa omaan veneeseen

Jos haaveissa on oma vene, säästettävää lienee vielä aika paljon. Kannattaa kuitenkin muistaa, että hyvää kannattaa odottaa. Ei siis kannata turhaan kiirehtiä vaan muistaa, että Roomaa ei rakennettu päivässä. Älä siis säästä itseäsi vararikkoon, vaan säästä mieluummin pienempiä summia säännöllisin väliajoin. 

Yksi hyvä keino säästää rahaa omaa venettä varten ovat monien pankkien tarjoamat automaattiset säästömetodit. Moni pankki tarjoaa nimittäin nykyään maksukorteilleen automaatiota, jossa jokaisesta kortilla tehdystä maksusta siirtyy pieni summa omalle säästötilille. Näin et edes huomaa, kuinka tulet säästäneeksi jopa suuria summia. Tämä on monelle malttamattomalle säästäjälle hyvä ja huomaamaton tapa säästää. Toki saman efektin voi saavuttaa myös siirtämällä jokaisen kuun lopussa manuaalisesti jokin ennalta päätetty summa omalle säästötilille. 

Yksi hyvä tapa säästää omaa venettä varten on tehdä pieniä töitä vaikkapa tutuille taskurahaa vastaan. Voit ajaa nurmikkoa, kolata lunta, hoitaa lapsia tai myydä vaikka marjoja tai sieniä – helpot tavat tienata ovat lähes loputtomat!