Veneilyn ei tarvitse olla kallis harrastus – näin veneilet budjetilla!

Veneily kuuluu Suomen kesään yhtä tiiviisti kuin yöttömät yöt, juhannuksen vietto, mökkilomat ja festarit. Monelle veneily on rakas harrastus, ja sen merkitys korostuu Suomessa entisestään – se nimittäin on suomalaisille varsin harvinaista herkkua, jota pääsee harjoittamaan vain ani harvoin, onhan Suomessa veneilylle suotuisat kelit vain pari kuukautta vuodessa. Rohkenemme kuitenkin väittää, että veneilyllä olisi kapasiteettia suurempaankin aluevaltaukseen Suomessa kuin mihin se tällä hetkellä yltää. Uskomme, että huomattavasti useampikin suomalainen voisi löytää kipinän veneilyyn jos mahdollisuus siihen tulisi. Tästä pääsemmekin pienen aasinsillan kautta asian ytimeen ja mahdolliseen ongelmakohtaan – moni kokee virheellisesti, että veneilyharrastuksen Rahoitu ei heidän tulotasollaan onnistu. Tämä ei kuitenkaan voisi olla kauempana totuudesta, sillä todellisuudessa veneilyn ei tarvitse olla ollenkaan kallista!

Veneily pienellä budjetilla – onnistuuko se?

Onnistuuko veneily pienellä budjetilla? Tämä kysymys lienee jokaisen veneilystä haaveilevan huulilla jossain vaiheessa harrastuksen aloittamista ja se onkin yksi useimmiten kysytyistä kysymyksistä vannoutuneille harrastajille. Tästä voidaan hyvin päätellä se, että varsin monella on virheellinen käsitys siitä, mitkä veneilyn todelliset kustannukset ovatkaan. Veneily kotimaassa tulee nimittäin huomattavasti edullisemmaksi, kuin vaikkapa koko perheen matkat ulkomaille kauas etelään. 

Jos haluat veneillä budjetilla, on selvää, ettei kannata heti ensimmäisenä lähteä paattiostoksille ostamaan omaa luksusvenettä. Sen sijaan kannattaa ottaa selvää paikallisista venevuokraamoista tai yhteisomistuksesta. Kun maksat vain käyttökertojen mukaan, tulee veneilystä todennäköisesti edullisempaa kuin oman veneen hankinta ja ylläpito. Toinen hyvä vinkki on harrastaa veneilyä porukalla – mitä enemmän väkeä, sen useamman hengen kesken voitte jakaa kustannukset ja täten maksettava summaa pienenee moninkertaisesti siihen nähden, että veneilisit yksin. Ja tämän lisäksi voidaan sivuseikkana mainita sekin, että mitä enemmän väkeä, sen parempi meininki!